Την Παρασκευή 7 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στις επιχειρήσεις του Αγρινίου “Kρεοπωλείο – Βoucherie Βιολογικού Αγροκτήματος Οικογενείας ΑΦΩΝ ΓΙΓΚΛΑ” (fb page) και στο “Ιχθυοπωλείο – Fish bar restaurant” (fishbaragrinio.gr).

Αρχικά οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στο νέο, σύγχρονο και πρότυπο κρεοπωλείο της Οικογενείας ΑΦΩΝ ΓΙΓΚΛΑ. Εκεί, συνομίλησαν με τον κύριο Δημήτρη Γιγκλά και ενημερώθηκαν σε τεχνικές κοπής κρεάτων, καθώς επίσης και σε τεχνικές ωρίμανσης κρεάτων αλλά και παρασκευής κρεατοσκευασμάτων.

Στη συνέχεια στο Fish bar restaurant, οι καταρτιζόμενοι είδαν από κοντά τη λειτουργία της κουζίνας καθώς και τον τρόπο προετοιμασίας και παρασκευής γευμάτων στο κατάστημα. Παράλληλα, δοκιμάσαν και οι ίδιοι τεχνικές “φιλεταρίσματος”, που τους έδειξε η Chef της κουζίνας κυρία Ελένη Μεράντζη.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος σπουδών της ειδικότητας και συντονίστηκε από την υποδιευθύντρια του Δ.ΙΕΚ Αικατερίνη Αποστολοπούλου και την εκπαιδεύτρια Γαρυφαλλιά Τσαπάλου.